Consultatii / Comenzi: 0740.082.543

Lentile cu filtru PC

Exemple de preturi lentile cu filtru PC,  monofocale, nesubtiate cu dioptrii max. 4 sf si max. 2 cylindru :

-  Hoya  - Blue Control  Hilux QSP - 200 lei / lentila + consultatie gratuita)

Zeiss - DuraVision BlueProtect 1.5 - 200 lei / lentila + consultatia gratuita)

Essilor - Crizal Prevencia ........200 lei/ lentila + consultatia gratuita

ILT - UV Plus ......150 lei/ lentila + consultatia  gratuita

Rhein - Ultra Blue  ...... 100 lei /lentila + consultatia gratuita

Va prezentam mai jos cateva informatii privind lucrul la calculator si cum sa ne protejam ochii.

Multi oameni sufera de tulburari de vedere datorita muncii in fata computerului.
Munca in fata computerului solicita mult ochii si poate duce chiar la o afectiune numita Sindromul vederii la calculator  (CVS) si cum nu se poate renunta la computer trebuie sa invatam sa ne protejam ochii.
Simptome CVS sunt ochii rosii, iritati, senzatie de ochi uscat, dureri de cap, probleme de focalizare.

Diodele emiţătoare de lumină (Light-Emitting Diode – LED) sunt folosite peste tot astăzi, iluminat, televizoare, tablete, smartphone, etc.Lumina emisă de aceste diode este asemanatoare cu cea emisă de soare sau de un bec clasic (este compusă din culorile curcubeului) dar componenta  albastră emisă de LED este mult mai puternică decât ultravioletele şi mai încărcată cu energie decât lumina naturală.

Lumina perceputa  de ochiul uman reprezinta radiatiile electromagnetice cu lungimi de unda  cuprinse in intervalul 380-700nanometri. Dupa cum observati in figura anexata exista o legatura invers proportionala intre lungimea de unda si energia care o contin radiatiile electromagnetice. Cu cat energia este mai mare cu atit este mai daunatoare pentru ochi. In spectrul luminii  vizibile, lumina albastru-violet se afla in zona cu cea mai scurta lungime de unda si cea mai mare energie. Daca ochii sunt expusi  la radiatia luminoasa emisa de monitor care contine  aceasta lumina albastra  o perioada lunga de timp aceasta dauneaza sanatatii ochiului. Solutia este purtarea de lentile cu filtru PC care nu lasa sa treaca lumina albastra.

Va demonstram in optica modul in care lentilele comercializate de noi  la un pret accesibil chiar blocheaza lumina din spectrul albastru sau puteti viziona filmuletul demonstrativ facut in optica noastra la adresa  http://www.youtube.com/watch?v=k1ulrZrOWY 

Oferim aceste lentile cu filtru pentru lumina albastra si UV si tratament antireflex la pretul de 150 lei/lentila (domeniul -4,00sf. - +4,00sf. si -2,00 cyl: +2,00 cyl ).

Tot pe site-ul nostru la rubrica LENTILE/Catalog/Lentile cu filtru de calculator  ( http://www.ochelari-iasi.ro/catalog/lentile-cu-filtru-de-calculator-cat-10.html ) va prezentam lentile cu filtru de calculator de la diversi producatori de lentile la preturi speciale .....mai mici decat cele recomandate in cataloagele de lentile.

Purtarea lentilelor cu filtru de calculator nu rezolva toate probleme de sanatate cauzate de lucrul la calculator. Trebuie sa tineti cont si de urmatoarele sfaturi  :

-   pozitia corecta fata de monitor,  monitorul sa fie la o distanta de 50-60 cm fata de ochi.

-   marginea de sus a ecranului sa fie sub nivelul ochilor.

-   elimina stresul ochilor cauzat de mutarea privirii de la actele de pe birou la monitor pozitionand actele cat mai aproape de monitor

-   regleaza luminozitatea ecranului eliminand astfel lumina puternica a ecranului

-   elimina reflexiile de pe ecran cauzate de lumina exterioara pozitionand monitorul astfel incat lumina de la geam sau surse artificiale de lumina  sa nu “bata” in monitor si de acolo sa se reflecte in ochi.

-   clipeste des - intrucat munca la calculator implica o atentie   ce determina o atenuare a ritmului de clipire normal, clipim mai rar si  filmul lacrimal care acopera in mod normal ochiul este diminuat.Daca apare aceasta senzatie de ochi uscat se recomanda pauze de cateva minute  la fiecare ora, in care se tin ochii inchisi sau se clipeste in voie; acopera  ochii cu comprese cu apa calda timp de 5-10 minute, caldura compreselor  stimuleaza producerea lacrimilor; foloseste lacrimi artificiale ( formule fara conservanti)

Afla primul despre cele mai noi produse