Marimi si forme rare

ALEGERE MARIME RAMA 

Marimea ramei se poate identifica in functie de situatie :

1) sunteti purtator de ochelari, cititi de pe bratul sau puntea nazala a ramei purtate de dumneavoastra. Identificati cele 3 marimi:
– lungimea lentilei (a)
– puntea nazala (b)
– lungimea bratului (c)

2) sunteti purtator de ochelari si nu se pot citi marimile a,b,c de pe rama purtata, in aceasta situatie trebuie sa masurati latimea ramei (d) si introduceti valoarea obtinuta in filtrul de cautare rame. Latimea ramei se masoara de la o extremitate la cealalta a ramei.

3) nu sunteti purtator de ochelari, vreti sa achizitionati prima pereche de ochelari, va recomandam sa lasati placerea achizitiei online dupa ce va consultati cu personalul dintr-o optica medicala impreuna cu care stabiliti rama care vi se potriveste apoi va notati datele de pe rama recomandata (neaparat sa contina marimile a,b si c) si apoi introdceti aceste date in filtrul de cautare rame din pagina Rame de ochelari

Latimea ramei (d) este o marime care nu este mentionata pe rama dar este foarte importanta.
Inaltimea lentilei (e) este bine de stiut deoarece pentru lentile progresive sau bifocale trebuie ca inaltimea lentilei sa fie de minim 29 mm.
Latimea ramei trebuie aleasa incat sa nu fie mai mare decat latimea capului iar bratele ochelarului pus la ochi sa nu faca presiune in zona tamplelor.

 

ALEGEREA RAMEI POTRIVITE CU FORMA FETEI

Fata ovala – este fata cea mai bine proportionata si conturata pentru care se potriveste orice forma de ochelari.

Fata rotunda – fruntea si barbia sunt rotunde, pometii slab conturati. Fata are aproximativ aceeasi latime si inaltime.

Fata dreptunghiulara – fata este mai mult lunga decat lata, fruntea este aproximativ egala cu latimea maxilarului iar barbia tinde spre o forma patrata.

Fata triunghi cu baza sus (inima) – fata este mai lata in zona tamplelor si in zona fruntii si se ingusteaza in partea de jos catre o barbie mica uneori ascutita.

Fata triunghi – linia maxilarului este cea mai lata parte a fetei, tamplele si pometii fiind mai inguste fiind zone vizibil mai inguste decat zona maxilarului.