Cum sa iti alegi ochelarii perfecti?

Purtatorul de ochelari de vedere trebuie sa aiba cunostinte minime despre viciul sau de refractie (miopie, hipermetropie, astigmatism) si sa stie care este lentila potrivita (in functie de dioptrie, de activitatea zilnica predominanta, de sensibilitatea la lumina, de varsta, de tipul de vedere, de bugetul alocat) pentru corectia viciului de refractie.

Fiind informat poti alege lentila la cel mai bun raport calitate/pret.

Va prezentam pe scurt informatii de baza referitoare la lentile si, datorita faptului ca majoritatea clientilor iau in calcul si pretul, va prezentam la fiecare tip de lentila pretul cel mai mic practicat de noi.

 

Lentile din sticla sau lentile din plastic? 

In prezent peste 90% dintre lentilele comercializate sunt din plastic datorita calitatilor superioare fata de cele din sticla. Recomandam utilizarea lentilelor din sticla doar de catre adulti si daca dioptria este cuprinsa intre -3,00 si +2,00, depasirea acestor praguri de dioptrii pot produce la unele persoane rani la nas plus un disconfort datorat tendintei de alunecare de pe nas a ochelarului din cauza greutatii sticlei. Lentila din sticla este recomandata celor care lucreaza intr-un mediu cu praf sau conditii de lucru in care lentilele sunt supuse des la zgarieturi

Singurul punct slab al lentilelor din plastic este ca se zgarie mai usor decat cele din sticla dar aceasta se poate compensa prin tratamente de protectie a lentilei si prin stergerea corecta a lentilei. Lentila din plastic se zgarie de regula la stergere pe uscat cand particulele fine de praf de pe lentila sunt presate si „plimbate” pe suprafata lentilei cu laveta in intentia de stergere. Se recomanda spalarea lentilei cu apa si sapun, clatire si apoi stergere cu laveta. Cu pielea de caprioara se sterg doar lentilele din sticla. Servetelele din hartie zgarie lentilele.

 Puteti achizitiona lentile din sticla sau plastic fara antireflex incepand de la 25 lei/ buc. TVA inclus.

 

Lentile cu tratament sau fara tratament antireflex ?

Lentilele fara tratament antireflex sunt recomandate doar pentru ochelarii de aproape, folositi ocazional, un timp scurt de genul cititului unui pret la magazin, tastare telefon mobil, citire factura.

Principalele beneficii ale tratamentului antireflex aplicat pe lentila sunt :

  • eliminarea reflexelor iritante si a senzatiei de ochi obositi la citit, la calculator si la condus noaptea
  • cresterea rezistentei la zgarieturi
  • creste confortul si protectia vizuala
  • imbunatateste claritatea si transparenta
  • aburire scazuta la schimbarea temperaturii

In concluzie tratamentul antireflex este o necesitate nu un moft.

Lentile din plastic sau sticla cu tratament antireflex maxim se pot achizitiona la 40 lei/buc TVA inclus.

 

Lentile incolore sau fotocromatice?

Lentilele fotocromatice (heliomate) sunt utilizate de cei care prezinta o sensibilitate la soare puternic sau la reflexii cauzate de zapada (in special cei care au ochii verzi sau albastri) dar si cei care au suferit interventii chirurgicale la ochi sau au afectiuni oculare ce se pot accentua prin expunerea ochilor la soare cu recomandare de la medicul oftalmolog.
Lentilele acestea sunt sensibile la lumina ultravioletă. Se colorează pe gri 80% sau pe maro 75% la lumina soarelui şi se decolorează in interioare.

Va putem oferi lentile fotocromatice din plastic, putin subtiate si cu tratament antireflex incepand de la 90 lei TVA inclus si lentile din sticla heliomate de la 65 lei/buc. TVA inclus.

 

Lentile unifocale sau bifocale?

Lentilele unifocale corecteaza doar vederea de aproape sau doar pe cea de distanta. Existand aceeasi dioptrie pe intreaga suprafata a lentilei, purtatorul vede bine prin orice punct al lentilei.
Lentile bifocale sunt recomandate purtatorilor de ochelari cu varsta peste 40 ani care au dioptrii prescrise pentru distanta dar si pentru aproape. O asemenea lentila combină dioptria de distanta si cea de aproape într-o singură lentilă, separându-le printr-o linie, fara posibilitatea de vedere intermediara (de aceea nu este recomandata pentru privitul la computer). Zona de citit este vizibila iar unii o considera inestetica.

Oferta la lentile bifocale din plastic, cu antireflex incepe de la 65 lei/buc. TVA inclus.

Lentile bifocale din plastic, fotocromatice, cu antireflex la 130 lei/buc. TVA inclus.

 

Lentile progresive

Se prescriu pentru persoanele care au peste 40 ani, care au dioptrii pentru distanta dar si pentru aproape (diferite ca valori). Ca şi concept este similar cu bifocalul, însă fără linie de separare. Asta înseamnă că ai în plus şi posibilitatea de a vedea clar şi la distanţă intermediară (de pildă, ecranul calculatorului). Şi mai e în plus aspectul lor – par nişte lentile obişnuite. Progresivele sunt lentilele viitorului pentru cei care au prescrise dioptrii la distanta si la aproape.

Va oferim lentile progresive create prin tehnologie Free-Form in Europa cu canal larg indice 1.5 si antireflex minim, incepand de la 225 lei/lentila cu TVA inclus.

 

Lentile subtiate sau standard?

Optiunea pentru lentile subtiate se face in functie de marimea dioptriilor si de buget. Lentilele subtiate sunt indicate in special persoanelor ce poarta dioptrii mari. Grosimea unei astfel de lentile este mult mai mica decit grosimea unei lentile normale imbunatatind foarte mult aspectul ochelarului.

Cu cat indicele de refractie este mai mare cu atat lentila este mai subtire si mai putin curbata. La lentilele pe minus, marginile fiind mai subtiri, iti dau posibilitatea de a alege rame subtiri chiar la dioptrii foarte mari, dand un aspect estetic.

Prin lentilele obisnuite (indice 1.5) cu dioptrii mai mari de 3 ochii purtatorului se vad mai mici (la -) si mai mari (la +) decat in realitate.

Prin subtiere se elimina aceasta diferenta de vizualizare prin lentile a ochilor purtatorului de ochelari ochiul vazandu-se in marime naturala.

Lentile cu antireflex si subtiate cu indice de refractie de

  • indice de subtiere 1.57 la 75 lei/lentila
  • indice de subtiere 1.60 la 100 lei/lentila
  • indice de subtiere 1.67 la 130 lei/lentila

 

Lentile cu filtru de calculator

Lentile organice prevazute cu filtru PC. Multi oameni sufera de tulburari de vedere datorita muncii in fata calculatorului. Munca in fata calculatorului solicita mult ochii si poate duce chiar la o afectiune numita Sindromul vederii la calculator (CVS) si cum nu se poate renunta la calculator trebuie sa invatam sa ne protejam ochii. Simptome CVS sunt ochii rosii, iritati, senzatie de ochi uscat, dureri de cap, probleme de focalizare.

Lumina perceputa de ochiul uman reprezinta radiatiile electromagnetice cu lungimi de unda cuprinse in intervalul 380-700nanometri. Dupa cum observati in figura anexata exista o legatura invers proportionala intre lungimea de unda si energia care o contin radiatiile electromagnetice. Cu cat energia este mai mare cu atit este mai daunatoare pentru ochi. In spectrul luminii vizibile, lumina albastru-violet se afla in zona cu cea mai scurta lungime de unda si cea mai mare energie. Daca ochii sunt expusi la radiatia luminoasa emisa de monitor care contine aceasta lumina albastra o perioada lunga de timp aceasta dauneaza sanatatii ochiului. Solutia este purtarea de lentile cu filtru PC care nu lasa sa treaca lumina albastra. Va demonstram in optica modul in care lentilele comercializate de noi chiar blocheaza lumina din spectrul albastru sau puteti viziona filmuletul demonstrativ la adresa http://www.youtube.com/watch?v=k1ulrZrOWY

Oferim aceste lentile cu filtru pentru lumina albastra si tratament antireflex la pretul de 100 lei/lentila.